Babysvømning

Kom til babysvømning med Gravid i vand og Baby-steps.

Babysvømning er for dig, der ønsker at give dit barn de skønneste sanseoplevelser og have en helt unik stund med din baby. Til babysvømning kan man virkelig få glæde af vandets mange kvaliteter til at styrke den sansemotoriske udvikling hos barnet og skabe tryghed og glæde ved vand, allerede fra barnet er helt lille.

Når man er i vandet med sin baby, oplever man ofte en helt særlig form for nærvær. Du kommer helt ned i øjenhøjde med din baby, når I sammen udforsker og bevæger jer i vandet. Ud over at være en dejlig og sjov barselsaktivitet, er svømning også perfekt til at understøtte dit barns sansemotoriske udvikling. Vi arbejder med fokus på barnets sanser, vandets opdrift og barnets vægtløshed i vandet. Og så skal vi naturligvis også prøve at dykke.

Babysvømning anbefales som udgangspunkt fra barnet er 2-3 måneder. Her har barnets hjerne oplevet tilpas mange stimuli, til at kunne bearbejde de sanseindtryk, som barnet får i vandet. Det gør, at barnet vil være klar på at være med til de forskellige øvelse og lege, som vi laver i vandet. Det er afgørende for os, at babysvømning bliver en dejlig oplevelse for både barn og forælder. Derfor har vi stort fokus på at tage tingene i et individuelt tempo og sikre, at du også som forælder føler dig tryg ved de øvelser, vi laver i vandet.

Vores babysvømning foregår på små hyggelige hold i rolige omgivelser. Vi har bassinet for os selv, hvilket sikrer de optimale rammer om oplevelsen for både baby og forældre. Vi har stort fokus på at skabe rolige og trygge rammer, hvor alle kan være med. Både mor og far er meget velkomne, men der kan kun være én person i vandet med baby.

Undervisningen tilbydes af den erfarne instruktør Ann Helene, som er uddannet ergoterapeut, har undervist i babysvømning hos DGI byen de seneste 7 år og har sin egen virksomhed Baby-steps med fokus på børn og ergoterapi.

Praktisk information:

  • Du møder 20 minutter før holdstart og bader.
  • Grundet Covid19 er der for tiden ikke nøgler til skabene i omklædningen, men du kan tage værdifulde ting med ind i svømmehallen.
  • Gå ikke ind i selve svømmehallen før mødetid, der der kan være anden undervisning igang.
  • HUSK at du kun må bruge de godkendte neoprenbadebukser af mærket Happy Nappy/Splash About og at baby herunder skal iføres en engangsbadeble fx. af mærket Little Swimmers. Det er vigtigt, at badebukserne dækker badebleen helt.
  • Der er mulighed for at amme både i omklædningen og inde i svømmehallen. Øvrige lokaler må ikke benyttes til ophold.
  • Der er paraplyklapvogne, pusleborde, puslemåtter og babybadestole til rådighed i omklædningen.
  • Husk at bruge de rette skraldespande til bleer.